Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Ben je al goed aan het droedelen geslagen? We hopen van wel, want je weet nu dat dit een positief effect heeft op je concentratie en je informatie-opname. Probeer het maar eens tijdens die wekelijkse meeting waarbij je gedachten na een kwartier al heel ergens anders zijn. Je hoeft minder moeite te doen om bij de les te blijven en je bespaart dus energie. En energie is de laatste weken nou net een ‘hot topic’ bij Factor!

Doodles! Doodles! En nog eens doodles!

afbeelding

Driehoekjes afmaken

Met het hele team namen we deel aan de vierdelige energiemanagement training van TopState. Een echte aanrader als je wil weten hoe je optimaal gebruik kunt maken van je energie door je driehoekjes af te maken. Driehoekjes afmaken – huh? Daarmee bedoelen we: ervoor zorgen dat je stresshormonen dalen nadat ze door fysieke en/of mentale activiteit zijn gestegen. Hoe je dat doet? Nou, door na een werksessie van 25 minuten even 5 minuten achter je scherm vandaan te komen. En zet je zintuigen eens in. Neem een slok thee en proef de smaken. Loop naar buiten en voel de zon op je gezicht. Of: droedel je favoriete doodles en kijk naar het papier. 

Dus ga je driehoekje afmaken! A.k.a. ga droedelen! En deel vooral het resultaat met ons.  Want sinds we weten dat droedelen zo persoonlijk is en iedereen andere doodles maakt, is het een hobby van ons geworden om van zoveel mogelijk mensen hun doodles te achterhalen. Daarbij moeten we onszelf natuurlijk niet vergeten! Ontdek hier de meest getekende doodles van Maureen, Jeroen en Irene. En doe er je voordeel mee 🙂

Wie droedelt wat?

Maureen: “Ik droedel sinds kleins af aan al heel veel. Letters en grafische vormen zijn absoluut favoriet, maar ik droedel ook vaak onbewust dingen die ik hoor en zie om me heen. Een kopje koffie bijvoorbeeld, of een katje. Na een meeting staat mijn blad ook vaak vol met allerlei woorden die ik voorbij heb horen komen. Ik ben voor een onderzoek van mijn opleiding zelfs een keer in de McDonalds gaan zitten met een kladblok en een pen, gewoon om te kijken wat ik op papier zou zetten. Aan het einde stond het hele kladblok vol met snippets van de gesprekken die ik om me heen hoorde. Er hoeft maar een papiertje voor me te liggen en ik begin automatisch te droedelen!”

Jeroen: “Ik merk dat ik het fijn vind om een starting point te hebben bij het droedelen. Als ik ruitjespapier voor me heb liggen, droedel ik veel geometrische vormen door de ruitjes in te kleuren. Zoals driehoekjes! (Ha ha). En puntjespapier triggert me ook. Dan maak ik figuren door lijntjes te trekken tussen de puntjes. Vaak droedel ik als ik naar een webinar luister of als ik aan de telefoon hang en niet aan het ijsberen ben. Een pen of potlood op papier zetten in plaats van alleen maar op je toetsenbord tikken kan soms zo fijn zijn. Al vind ik een stift nog fijner!”

Irene: “Ik droedelde eerst nooit zoveel, maar nu ik weet dat het goed is voor je concentratie en informatie-opname ga ik het tijdens (lange) meetings veel vaker doen! Want aangezien mijn home office pal voor het raam staat, kan ik het nog wel eens moeilijk vinden om bij de les te blijven 😉 Als ik wel droedel, droedel ik vaak dezelfde dingen. Zo droedel ik al héél lang kubusjes, eigenlijk al sinds ik voor een wiskunde proefwerk op de middelbare school een kubus moest tekenen. Best grappig eigenlijk, want ik ben totaal geen bèta-mens! Ik droedel mijn naam ook vaak in 3D-letters. En soms is mijn hele blad gevuld met sierlijke slingertjes!”

Monique: “Heerlijk ontspannen op de bank, aan de keukentafel of in de tuin. Ik kan er echt wel voor gaan zitten om wat droedels op papier te zetten. Uit mijn collectie fineliners kies ik de juiste pendikte en begin ik gewoon… Soms teken ik voor mezelf een startkader, en soms begin ik gewoon ergens in het midden van de pagina om vervolgens het hele blad vol te tekenen. Ik kan er onwijs van balen als ik een mooi patroon aan het tekenen ben en dan ergens een foutje maak, maar wanneer je creatie klaar is valt dat vaak helemaal niet meer op. Heb je geen inspiratie? Pinterest staat vol leuke patronen om te tekenen.”

Lees ook:  Interviewen kun je leren, ook als je geen Eva Jinek bent

Deel je doodles!

Wij zijn razend benieuwd. Wat droedel jij? En waarom? Laat het ons weten!

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor

    Menu