Dozen zover het oog reikt. Overal staaltjes en kleurwaaiers. Stapels die onvermijdelijk aan elke opruimbeurt vooraf gaan. Kortom – breaking news –  de grote verhuistrein is in beweging gezet. Tussen de werkzaamheden door denken we met weemoed terug aan ruim 8 jaar Factor Tachtig. Home away from home.

Een merkwaardig kantoor

Een merkwaardig kantoor 1|Een merkwaardig kantoor
afbeelding

Een MerkWaardige tijd

We zaten in dít kantoor mídden in een opstekende social media storm. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en Instagram wisselden stuivertje als het populairste jongetje op het schoolplein. Hyves en anderen verlieten roemloos het podium. Van een hype die volgens velen over zou waaien tot niet meer weg te denken kanalen en activiteiten.

Vanaf dít kantoor zagen wij de stapel devices – en bijbehorende schermformaten – alsmaar toenemen. Van de eerste door Steve Jobs met trots gepresenteerde iPhone tot het huidige enorme aanbod aan smartphones, tablets, ereaders en laptops. Rustig ademhalen is er niet bij, wearables en de connected-world kloppen aan de deur.

We vochten vanuit dít kantoor mee in de frontlinie die contentmarketing heet, gewapend met onder meer blogartikelen, tweets, posts, video’s en infographics. Geheel in onze comfortzone maakte de marketingwereld daarbij een stap van push naar pull en werd usability een vanzelfsprekendheid.

Meer en meer verschoof – via de noemers online marketing, concept en creatie – de focus naar ‘het maken van merken’. Vurig verdedigden wij cross-media de why en de sleutelrol van de mens. Een MerkWaardige tijd waarin er veel gebeurde in de wereld. Een tijd waarin we opschaalden van 2 naar 4 ‘vaste’ collega’s en waarin zeer regelmatig mensen en disciplines in onze huiskamer aan mochten schuiven.

Out with the old, in with the new!

Langzaam groeiden wij gedurende al die ontwikkelingen uit ons creatieve jasje. Geruime tijd speelden wij met de gedachten hoe in Liempde meer ruimte te geven aan onszelf, onze hersenspinsels én onze klanten. We zochten en zaaiden, om uiteindelijk 1 deur verder neer te mogen strijken. Nieuw, maar toch vertrouwd. Getuige het – met wat creativiteit – gelijk gebleven adres.

De laatste loodjes aan déze kant van de muur. De laatste creatieve opdrachten. De laatste MerkWaardige sessies. Om na de nodige liters verf, vierkante meters vloerbedekking en verhuisdozen aan de andere kant van de muur op 100m2 extra door te pakken op de ingeslagen MerkWaardige weg.

Bedankt Raadhuisplein 2a, we zullen je missen. Op naar Raadhuisplein 2a!

2015…. Fast forward naar 2018. Een volgende verhuizing is alweer achter de rug. Eindhoven here we are!

Zien we je daar?

Factor Tachtig MerkWaardig kantoor

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Robert

    Menu