Blog

Creatie zit in ons bloed. Campagnes, sites, merkbeleving. Met een enorme drive maken we nieuwe dingen. Naast merk, content en design hebben wij – even helemaal wat anders – ook iets met fietsen. En dan niet met de alledaagse modelletjes. Nee, met (te) gekke racefietsen uit een ander tijdperk. In de seventies en eighties reden ze vooraan in het peloton, nu zijn ze gestrand in donkere schuurtjes en op stoffige zolders.

Inspiratie buiten de kaders; Moosach Bikes

Inspiratie buiten de kaders; Moosach Bikes
afbeelding

Fietsen met een verhaal

Daarom startten wij in het verleden – in aanvulling op Factor Tachtig – Moosach Bikes. Naast onze dagelijkse activiteiten transformeerden we die state-of-the-art racers in fietsen met een verhaal. Ieder uniek. Allemaal zonder poespas en voorzien van absoluut kwaliteitsmateriaal. In lijn met die dagelijkse bezigheden baseerden we onze Moosach-activiteiten op een overkoepelend concept, creëerden we een catchy logo, werkten we een volledige huisstijl uit, stelden we een bij de fiets horend afleverpakket samen, bouwden we een online showroom en stortten ons vol overgave op de diverse social media kanalen. We zagen onze fanbase snel groeien, brachten ons enthousiasme over op krant, magazine en blogs. Onze fiets schitterde meerdere malen in de Playboy en stond vol trots in de spotlights in het Designmuseum in Gent. En tussendoor verkochten we met pijn in ons hart het eerste model.

Een omgeving die ons inspiratie biedt, buiten onze dagelijkse kaders

Research en Development

Al die voorbereidingen leverden ons, naast mooie fietsen en positieve reacties, een marketing- en communicatiespeeltuin in optima forma op! Een speeltuin waarin wij letterlijk met onze handen in het vet zaten en waarin we veldwerk konden verrichten voor de klanten en het netwerk van Factor Tachtig. Kortom, een omgeving waarin we het creëren van merkwaarde eens vanuit een heel andere hoek hebben kunnen bekijken. Een omgeving die ons héél veel inspiratie heeft geboden, buiten onze dagelijkse kaders.

Hebben we je getriggered?

Uiteindelijk hebben we – met pijn in ons hart – besloten het licht in de werkplaats uit te doen en onze volledige focus op onze merkwaardige expertise te leggen. Moosach is gestopt. Onze passie voor fietsen, design – én natuurlijk merken – is gebleven.

Ga terug het verleden in en bekijk het hele Moosach verhaal op moosach-bikes.nl of beter nog, kom het door ons bewaarde laatste designstukje onder het genot van een kop koffie eens líve bekijken. We horen graag wat jij er van vindt 🙂

Designfietsen met een geschiedenis.

Lees ook:  De merkwaarden van Dutch Design

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Robert

    Menu