Blog

Romotive. Een groep – en ik quote – ‘nerds’ die aan de wieg staan van de betaalbare, personal robot genaamd ‘Romo’. Een smartphone-robot die zij met behulp van crowdsourcing hebben weten te ontwikkelen, de benodigde financiën zijn namelijk onder meer binnengesleept via Kickstarter.com.

Van Kickstarter-project naar Romo de robot.

Van Kickstarter-project naar Romo de robot.
afbeelding

Het principe is simpel; je plugt je iPhone in op de van rupsbanden voorziene basis, je installeert de bijbehorende App, pakt een ander iDevice erbij en je hebt volledig controle over én zicht op het gaan en staan van je nieuwe digitale huisdier. Of dat nu in dezelfde ruimte is, het kantoor om de hoek of juist aan de andere kant van de wereld. Mijn eigen Mars-rover. Altijd al willen hebben.

Om met de woorden van Tell-Sell te spreken; it’s amazing! Techniek die kort geleden ondenkbaar (of onbetaalbaar) was ligt nu, met een prijs van ongeveer $200,-, binnen bereik. En dat met dank aan de support die Romotive kreeg via Kickstart.

Als gadget-freak pur sang borrelen de mogelijkheden die Romo op persoonlijk én zakelijk vlak biedt al op … Mars, here i come!

About Romo

Romo is a revolutionary mobile robotic platform that uses your smartphone as its brain. When connected with any iOS device, Romo becomes a friendly robotic avatar that wanders about your home or office.Romo is the first personal robot built for everyone. He’s small but sturdy, fast, and his basic interactions evolve the more you use him.

Lees ook:  De mannen van Schorem

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Robert

    Menu