En was dat niet een afkorting voor die snelle Ford uit de jaren ’80? Of denkt u net zoals wij in “Factor Tachtig” termen?

Webfeeds en RSS – Online voedselbank?

Webfeeds en RSS - Online voedselbank?
afbeelding

Een webfeed. Doorgaans een beknopte versie van online nieuws en wetenswaardigheden, door de publiceerder aangeboden in een hapklare ‘feed’.

Wellicht heeft u het vaak gebruikte en hiernaast getoonde icoon al eens gezien. Deze feed kan vervolgens door u, de lezer, opgenomen worden op uw site, in uw nieuwsbrief of direct worden gelezen met een feed-lezer. Voor de gebruiker bespaart dit surf- en zoektijd: is er nieuwe inhoud, dan volgt er automatisch een melding. De tijd om websites af te gaan voor de laatste nieuwtjes is hiermee verleden tijd. Maar ook voor de aanbieder is er voordeel te halen…..

RSS, oftewel Really Simple Syndication, is dé standaard die deze feeds mogelijk maakt. In de volksmond worden de termen “feed” en “RSS” dan ook rijkelijk door elkaar gebruikt.

En die Ford uit de jaren tachtig dan? Die afkorting lijkt er inderdaad op. Niet echt de auto waar wij warm voor lopen, maar wellicht wilt u er meer over lezen.

Lees hier meer over webfeeds en RSS.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor

    Menu