Coders

Auteur: Clive Thompson
Publicatie: 2019


Onze wereld bestaat uit steeds meer code. Die wordt geschreven door programmeurs. Maar wie zijn zij? Hoe denkt deze groep? Is het een eenduidige groep? Wat houdt ze bezig, waar liggen ze wakker van en wanneer slapen ze?

“For years, coders have been programming computers so that they perform repetitive tasks for us. Now they automate our repetitive thoughts.”

Als je ook maar enigszins bij wilt blijven in de huidige wereld, dan is het verstandig om iets van die programmeertaal te weten. En dan bedoelen we niet per se die echte C++ taal (of iedere andere programmeertaal). Maar de taal die programmeurs ‘spreken’ en hoe jij ze aan kunt aanspreken. 

Programmeur is hét toonaangevende beroep van de 21ste eeuw. Onze wereld is digitaal geworden, en zij geven het vorm. Maar ze doen meer dan alleen invullen. Kijk maar naar de meest invloedrijke bedrijven ter wereld, zoals Google en Meta (Facebook en Whatsapp). Wie staan daar aan het roer? Juist. Programmeurs. Met coderen is er veel in de wereld verbeterd, maar er is nog genoeg waar we waakzaam voor moeten zijn. 

De ‘coders’ zijn machtig en worden alleen nog maar machtiger… Begrijp jij ze?

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu