Conscious Capitalism

Auteur: John Mackey, Rajendra Sisodia
Publicatie: 2013


Ken je Whole Foods al?

Wat ons betreft is het tijd om eens goed kennis te maken! John Mackey, co-oprichter van Whole Foods, schrijft samen met professor en oprichter van Conscious Capitialism Inc. Raj Sisodia een boek waarin zij stellen dat bedrijven en kapitalisme inherent goed zijn. Hoe? Dat leggen ze uit aan de hand van verschillende grote merken, waaronder Whole Foods.

“Resources are limited; creativity is unlimited.”

Een mooi boek over een mooi merk, maar er is meer: we mogen ook deelnemen op de weg daar naartoe. Met name de eerste 200 bladzijden trek je langs een prachtig en ook spannend landschap, dat je meerdere keren naar het puntje van je stoel dwingt.

Betrek al je stakeholders bij de bouw van je merk. Houd vast aan je belofte. Zie hoe de bedrijfsvoering 100% gekoppeld wordt aan de merkwaarden. Al snel blijkt dat de verantwoordelijkheid voor je merk niet alleen bij de marketingafdeling te vinden is…

Hoewel het verderop in het boek wat spiritueel wordt en er hier en daar wat herhaling valt, lag het niet lang op ons nachtkastje. We trokken er vlotjes door heen om het toe te kunnen voegen aan de categorie ‘Gelezen’ om het je vervolgens daar van harte aan te bevelen!

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu