Harder praten helpt niet

Auteur: Job Boersma, Sarah Gagestein
Publicatie: 2015


Harder praten helpt niet. Vaak heb je gewoon gelijk, maar waarom krijg je het dan niet? Het probleem is dat mensen niet gevoelig zijn voor jouw rationele argumenten.

Wat moet je dan doen? Verplaats je in de ander, en ontdek hoe je hen het beste aanspreekt. Ga in op de emoties, persoonlijke belangen of onbewuste denkprocessen van je gesprekspartner. Of dit nu je collega of je kind is, het helpt!

“Zeven ongehoord goede strategieën om wél te overtuigen.”

Dit boek geeft een mooie samenvatting hoe je met slim in zetten van communicatie je doelgroep beter kunt beïnvloeden. Daarbij willen de schrijvers bewust wegblijven van manipuleren! Echter, ons brein – en vooral het onbewuste deel – heeft een andere aanpak nodig dan pure feiten. We moeten in communicatie dus goed inzetten op emotie.

Op basis van actueel sociaalpsychologisch onderzoek en nieuwe praktijkinzichten hebben Job Boersma en Sarah Gagestein zeven praktische strategieën bedacht. Win iedereen in elke situatie voor je! Stop met nog meer argumenten te geven en verleid de ander met de onweerstaanbare overtuigingskracht.

‘Harder praten helpt niet’ is een goede verdiepingsslag op een aantal onderwerpen uit Captivology. Een prettig boek dat makkelijk wegleest. Een mooie samenvatting van hoe je de olifant in een brein stuurt en de ruiter de teugels heeft.

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu