The best interface is no interface

Auteur: Golden Krishna
Publicatie: 2015


De ‘digital interface’ is niet meer weg te denken uit ons leven. We vinden het overal. In onze huiskamer, de slaapkamer en zelfs de badkamer ontkomt er niet aan.

Schermen, we kijken er elke dag naar. Hoeveel? Dat is al snel meer dan acht uur per dag. En dat wordt gestaag meer! Wat dacht je van je horloge? Eerst een analoge wijzerplaat, tegenwoordig steeds vaker een smart-device. Wat heeft er nog meer een scherm… Je auto? Check. Gidspalen in je centrum van je stad? Jep. Je bril, binnenkort? Wie weet.

Hoe vaak pak jij je smartphone op? Als je denkt dat het wel meevalt, dan zal het antwoord je verrassen. De gemiddelde gebruiker pakt de telefoon 150 keer per dag op. Is er wat te reageren op social media? Heb je een appje gemist?

“Overload, clutter, and confusion are not attributes of information, they are failures of design.”

We maken overal apps voor. Wanneer je moet drinken, wanneer je moet eten, wanneer je moet bidden, en ga zo maar door. De meeste apps zijn opzettelijk verslavende afleidingen van bijvoorbeeld familie, vrienden, slaap, werk en studie.

Kan dat niet beter? Golden Krishna schetst een wereldbeeld zonder digitale interfaces. Volgens hem is de beste interface, geen interface! Een rauw en soms hilarisch kritisch boek.

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu