Zo werkt aandacht

BAM! Dus zo werkt aandacht!

Stefan van der Stighel vertelt ons hoe wij informatie verwerken. Hoe komt het dat we meer zien dan we in ons opnemen? Welke invloed heeft dit op ons dagelijkse leven? Hij legt ons uit hoe we aandacht kunnen krijgen, en hoe we deze kunnen sturen.

Soms staat er weinig op het spel, soms is het een zaak van leven of dood. Maar hoe werkt aandacht eigenlijk? 

Vanaf bladzijde één heeft Stefan al onze aandacht. Niet alleen de wetenschappelijk onderbouwingen, maar vooral de persoonlijke en verhalende schrijfstijl zorgen dat je dit boek moeilijk kunt wegleggen. Al is dat ‘wegleggen’ eigenlijk af en toe wel nodig om alles ook een plekje te geven. Deze informatie gaan we zeker in ons vak als aandachtsarchitect er vaker op naslaan en het boek verdient dus met recht een plekje in onze MerkWaardige BeepBliotheek.

Verder zijn de gebruikte voorbeelden fijn divers en allemaal relevant. De 190 lekker lezende bladzijden hadden van ons verdubbeld mogen worden, dus laat ’part II’ maar komen – sorry Jannie, Jasper en Merel… (de belangrijkste namen op de laatste pagina 😉 )

Wil je weten hoe aandacht werkt en hoe je deze van andere kunt beïnvloeden? Dan is dit zeker een boek voor jou. Je leert hoe ons brein werkt en hoe je de ogen van je publiek op jou gericht krijgt.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu