Arbeidsmarktcommunicatie, maar dan anders!

Klant: PI Benelux & McCoy

Af en toe komt de vraag voorbij: “Kunnen jullie ons ook ondersteunen in arbeidsmarketing?”.  Nou, daar draaien we onze hand niet voor om! Wij weten als geen ander dat geschikte kandidaten in de high-tech/software-hoek momenteel niet voor het oprapen liggen. En je het soms dus nét een tikkeltje anders aan moet durven pakken. Benieuwd wat we deden voor McCoy en PI? Je leest het hier!

PI arbeidscommunicatie linkedin advertentie

PI Benelux: In gesprek met een persoon, géén CV

Of wij konden helpen met het vinden van een nieuwe sales medewerker. “De standaard aanpak, namelijk het inschakelen van een recruitmentbureau, kost relatief veel geld en levert weinig op. We zijn niet zo geïnteresseerd in CV’s, we willen veel liever iemand die goed in het kleine team past en enige ervaring heeft met techniek”. Dat was de vraag waar Erik en Dick uit het team van PI ons mee benaderden.

Een team waar we inmiddels al meer dan tien jaar mee samenwerken! We kennen de mensen, de merkwaarden en de bedrijfscultuur. De dingen die PI, PI maken. En juist dáár hebben we gebruik van gemaakt. PI Benelux is benaderbaar, down to earth, ontzettend enthousiast en bovenal kundig. Ondanks dat ze onderdeel uitmaken van een grote wereldwijde organisatie doen ze zaken met een enorm persoonlijke touch. En daar legden we de nadruk op.

Wat we hebben gedaan?

Een stap toegevoegd aan het begin van de sollicitatieprocedure in de vorm van een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Gewoon, tien minuten kletsen, eens kijken of het klikt. We bouwden een landingspagina en startten een LinkedIn-campagne om de doelgroep (salesmedewerkers met minimaal vijf jaar ervaring in technische branches) te bereiken. Bij de advertenties maakten we passende teksten en beelden met een triggerende Call-to-Action: plan hier een 10-minuten gesprek in!

Dit alles vanuit de overtuiging dat mensen die hier niet voor open staan, waarschijnlijk ook niet matchen met het team van PI. Én de wetenschap dat senior salesmedewerkers vaak al lang werkzaam zijn bij hetzelfde bedrijf. Dan kan je CV weer eens ‘uit het stof halen’ best wel een drempel zijn. En het is maar de vraag of dat papiertje jou nog wel écht vertegenwoordigd als persoon. De uitkomst: een laagdrempelig gesprek, no strings attached.

En met succes! In totaal zijn er tien inspirerende, fijne gesprekken uitgekomen, waaronder een aantal hele serieuze kandidaten. Van elk gesprek hebben beide partijen geleerd en genoten. Een recruitmentcampagne met een persoonlijke touch, helemaal volgens de merkbeleving van PI 😉

McCoy - arbeidscommunicatie billboard advertentie

McCoy: een grootschalige campagne met een koninklijk tintje

McCoy is altijd op zoek naar nieuw talent. Ze willen niet alleen de beste onafhankelijke SAP-partner zijn, maar ook de beste werkgever in deze markt. En dus mocht de arbeidsmarktcommunicatie wel een boost krijgen, met als doel om naamsbekendheid te genereren onder SAP-consultants in Nederland.

Een grootschalige campagne dus, die vooral draaide om bereik. Én waarbij we inhaakten op een actueel thema: de koning die op Koningsdag naar Eindhoven kwam om zijn verjaardag te vieren! Of kwam hij naar Eindhoven om te solliciteren bij McCoy…? Je raadt het al, met deze insteek maakten we een ludieke video, helemaal passend bij het ‘McCoy-DNA’.

McCoy arbeidscommunicatiejpg

Rondom de video, het pronkstuk, organiseerden we een crossmediale campagne die we onderverdeelden in twee fases. In fase 1, voorafgaand aan Koningsdag, plaatsten we de teaser “Willem komt solliciteren” op negen billboards langs de A2. Ook op nu.nl, ad.nl en ED.nl kwamen online banners voorbij. En natuurlijk op de social media kanalen van McCoy. Met andere woorden: het was moeilijk om de oranje spreuk te missen!

Op Koningsdag startte fase 2: we lanceerden de sollicitatievideo. Iedereen die in fase 1 de website van McCoy had bezocht werd geretarget via Google en LinkedIn. Ook deelden we de video organisch op alle social mediakanalen. Én we lieten een LinkedIn-campagne los op SAP-consultants in Nederland.

De uitkomst? Nou, hier komen de cijfers!

  • De video werd ruim 7.400 keer bekeken
  • De digitale oranje advertenties zijn ruim 61.000 keer getoond
  • In de drie weken rondom Koningsdag bezochten 2.157 unieke bezoekers de ‘werkenbijmccoy’-website

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Monique


Monique de Werdt

Merkmaker

+31 (0)40 7470161

    Menu