Een op het lijf geschreven merkconcept in 1 emoji

Klant: McCoy

Sterk van binnen, krachtig naar buiten

McCoy gaat al vijf jaar als een speer. Het bedrijf bestaat uit SAP consultants die geloven in eenvoudige IT. Met deze less is more-instelling gaat McCoy voor the perfect score. Een mentaliteit die zijn vruchten afwerpt, waardoor de organisatie een sterke interne cultuur kent. Maar, hoe laat je deze cultuur aan de buitenwacht zien?

De juiste richting met een merkkompas

Met de 23plusone aanpak, een ‘emotive branding’ methode, achterhaalden we de menselijke drijfveren van de McCoy-medewerkers. De uitkomst van dit onderzoek vertaalden we naar merkwaarden. Omdat het personeel onlosmakelijk verbonden is met het merk McCoy, had zij grote invloed op dit proces. Het resultaat is een merkkompas dat de juiste boodschap concreet uitdraagt.

The perfect score

Het tot stand gekomen merkkompas bood ons de nodige creatieve haakjes. Daarmee ontwikkelden we een creatief concept dat het merk McCoy op het lijf geschreven is en waarmee het bedrijf en het personeel naar buiten kan treden. Herkenbaarheid en authenticiteit zijn daarin de twee essentiële ingrediënten.

Die creatieve haakjes? The perfect score, ‘op volle snelheid’ én de 100 beste SAP consultants. Inzichten die elkaar uiteindelijk vonden in de combinatie van het merkconcept en de inzet van de emoji 💯. Een emoji die de ambitie van McCoy in een simpel icoontje vangt. Kort, krachtig, herkenbaar en breed inzetbaar op zowel persoonlijk als op merkniveau. Simply McCoy.

Een compleet merk in 1 emoji
(Bron: https://mccoy-partners.com/100)

Wat zijn jouw drijfveren? Geef je bloot!

McCoy draagt de 💯 emoji met trots en maakt ‘m waar. Ben jij bereid om ons uit te dagen en jezelf bloot te geven? Ontdek samen met ons wat jouw drijfveren zijn, wij voorzien ook jouw merk graag van een passend merkconcept 😊.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Jeroen


Jeroen van IJzendoorn

Merkstrateeg

+31 (0)40 7470161

    Menu