Ondersteuning marketing en communicatie

Klant: PI Benelux
PI Benelux - ondersteuning marketing en communicatie

Spot-on campagnes en content over precision motion control

PI Benelux is een marktleider op het gebied van high-precision motion control. De internationale organisatie ontwikkelt en produceert op maat gemaakte motion- en positioningsystemen, one-off producten en OEM-series in hoog nauwkeurige bewegingstechnologie. Wij verzorgen doorlopend support op het gebied van marketing en communicatie aan de BeNeLux-tak van PI. De ondersteuning varieert van social media en websitebeheer tot het bedenken en uitwerken van contentstrategie en marketingcampagnes.

Verbreding van de perceptie

‘PI Benelux doet toch iets met piëzo’s?’ Dát hoorde PI iets te vaak. Terwijl het portfolio van het innovatieve merk juist zoveel verder rijkt dan alleen de Piëzo-onderdeeltjes. Om (potentiële) klanten hiervan bewust te maken en de perceptie te veranderen, creëerden we een crossmediale awarenesscampagne: ♾ Infinite Possibilities (in precision motion).

De uitdaging? PI’s complexe productportfolio in beeld brengen op een simpele manier. De onderliggende boodschap: er zijn ontelbare ‘possibilities’ waarop deze technieken gecombineerd kunnen worden. We maakten daarvoor onder meer tien eenvoudige animaties waarin individuele precisiebewegingen afzonderlijk werden geanimeerd. Daarnaast schreven we bijbehorende blogs die de mogelijkheden van elke beweging onderstrepen. En, er verschenen drie hardcopy advertenties in het vakblad Mikroniek over de ‘infinite possibilities in precision motion’.

Tot slot vertaalden we de campagne door in PI’s stand op de Precisiebeurs. Bekijk in onderstaande video de drie stappen waarin we PI’s oneindig interessante verhaal onder de aandacht brachten:

Een sterk communicatieconcept voor een sterk product

Engineered Systems is een unieke methode waarin PI de dialoog aangaat met klanten om te komen tot one-of-a-kind motion control systemen. Met deze benadering levert PI een systeem op dat altijd meer is dan de som der delen. Om de werkwijze onder de aandacht te brengen, ontwikkelden we een awarenesscampagne en een contentstrategie. Daar hoorden onder meer social posts, een blog en een storygraphic bij.

Ondersteuning marketing en communicatie

Koffie?

Heb je ook een interessante dienst die je in de markt wil zetten? En kun je daar wat hulp bij gebruiken? Drink eens een kop koffie met onze marketingstrategen!

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Monique


Monique de Werdt

Merkmaker

+31 (0)40 7470161

    Menu