Contentcreatie & contentstrategie

Een pakkende tekst voor je website, de juiste woorden die je campagne boosten, een ghostwriter voor je blog, prikkelende posts voor al je social kanalen of een spitsvondige invulling van je infographic. Content is meer dan enkel woorden. Triggerende video’s, vlogs en animaties versterken ook je merk. Met slimme content raak je de juiste snaar. Een voltreffer wordt het, wanneer je die boodschap met creatief en effectief design combineert.

Van een zakelijke vlog tot veertig woorden op LinkedIn en van interactieve animatie tot de creatie van een compleet e-book, van een storyline voor een script tot een waterdichte contentstrategie voor het in de markt zetten van die gave service van je, hoe kunnen we je helpen?

Contentmarketing

Een doelgroep die zich verbonden voelt met je merk. Contentmarketing helpt je om dat te bereiken. Van Tweet tot blog en van video tot infographic: wanneer je doorlopend relevante content creëert, verspreidt en promoot via verschillende kanalen, blijft je publiek geïnteresseerd in wat je doet.

Contentstrategie

Goede content creëeren is al een kunst op zich. Al die gave content samenvoegen in een goedlopende contentstrategie is de volgende stap. Met een goed in elkaar gestoken plan bereik je die complexe doelgroep constant met waardevolle content.

Ghostwriting & blogs

Wanneer je regelmatig je visie of expertise over een bepaald onderwerp deelt, help je niet alleen je doelgroep op weg. Bloggen vormt óók een meerwaarde voor de positionering van jouw onderneming. Geen tijd om even te gaan zitten en zelf een visionaire of vakinhoudelijke tekst te schrijven? Een ghostwriter helpt je op weg en denkt meteen aan je SEO-strategie.

Webteksten

Je website vertelt wie bent, wat je doet en welke zaken je bezighouden. Het vormt het visitekaartje van je organisatie. Meteen een goede indruk achterlaten? Door een slimme combinatie van design en content tref je jouw doelgroep recht in het hart. Een goede tekst, die ook nog voldoet aan de SEO-richtlijnen, schud je niet zomaar uit je mouw. Thank god, voor tekstschrijvers!

Infographics

Vertel eens op een beknopte manier de essentie van je verhaal, zodat je dit makkelijk en snel kunt delen met je doelgroep. De ingrediënten voor een infographic zijn simpel: tekst en beeld verpakt in een ijzersterke boodschap. Data, informatie en verhaal komen bij elkaar in een enkel overzichtelijk plaatje. Bovendien spring je er zo – in de dagelijkse stortvloed aan online informatie – meteen bovenuit.

Video & Animatie

Laat je doelgroep zien waar je mee bezig bent en wat je voor ze kunt betekenen. Letterlijk. Soms leent een boodschap zich nou eenmaal beter voor bewegend beeld. Een verhaallijn, script en storyboard zetten daarin de toon. Filmmakers en animators geven vervolgens vorm aan de inhoud.

Persberichten

Heb je bij het opzetten van je contentstrategie ook aan het schrijven van persberichten gedacht? Een persbericht schrijven dat geschikt is voor publicatie, is een vak apart. Het is daarom verstandig een tekstschrijver in de arm te nemen, die kennis heeft van schrijven voor journalistieke media. Een goed geformuleerd persbericht, uiteraard geplaatst op de juiste mediakanalen (zowel online als offline), heeft een groot publieksbereik. Het is de ideale manier om een buzz-moment te creëren en snel de aandacht op je te vestigen bij bijzondere gebeurtenissen, nieuwswaardige momenten of mijlpalen binnen je organisatie. Bijkomend voordeel: sta je in een gerenommeerd vakblad of nieuwsblad, dan ziet je doelgroep je ook sneller als expert in jouw vakgebied. De perfecte aanvulling op je blogs en andere vormen van content, dus!

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Marijke


Marijke Dijkgraaf

Merkmaker

+31 (0)40 7470161

    Menu