Aansprekend en functioneel webdesign

Bij het bouwen aan een merk gaan wij niet over één nacht ijs. Het creëren van een website, vaak het eerste contact met je doelgroep, is fundamenteel. Des te belangrijker dus dat de uitstraling spot-on is. De functionaliteit goed in elkaar zit. Dat jouw merk online vindbaar is en dat de inhoud toont wat je bezoeker zoekt.

Na het bepalen van de tactiek, het uitwerken van het concept en een uitgebreide briefing starten wij daarom met de blauwdruk voor jouw doeltreffende website.
  • volg ons
webdesign - factor tachtig

De basis voor een sterk merk: een professionele website

In de aanloop naar een professionele website werken de webdesign professionals van Factor Tachtig de hiërarchie van de website uit in een boomstructuur. Hierdoor wordt gewaarborgd dat alle informatie, logisch geordend, een plaats gaat vinden en met een blik op de toekomst van jouw merk een flexibele website wordt uitgerold.

webdesign - doordacht opzetten website

Draadmodellen ('wireframes') geven, los van vormgeving of kleurgebruik, weer waar de verschillende elementen op een pagina hun plek gaan krijgen. Met dit functioneel webdesign wordt snel inzichtelijk of de pagina aan alle MerkWaardige wensen voldoet terwijl er door de basic opzet van deze website schetsen makkelijk geschoven kan worden met inhoud en volgorde.

Tijdens beide stappen wordt scherp in het oog gehouden dat het geheel leidt tot een bruikbare website. Door deze focus in het voortraject én tijdens de technische uitrol daarvan zal de daadwerkelijke bezoeker een functioneel webdesign voorgeschoteld krijgen.

functioneel webdesign - draadmodel

Na een gezamenlijk akkoord op deze blauwdruk wordt de overstap gemaakt naar het grafisch webdesign en de inhoudelijke doorvertaling. Al dan niet aansluitend op de huisstijl zorgen ontwerp, tekst en beeldmateriaal voor een doeltreffend webontwerp en vallen door de genomen stappen al snel logisch op hun plek.

Van website design naar techniek

Gewapend met dit gedegen uitgedacht voortraject wordt tot slot het geheel technisch uitgewerkt. Standaard of volledig op maat. Simpel of juist op alle fronten gedetailleerd. Responsive, liquid of statisch, waar nodig voorzien van een volledig uitgerust Content Management Systeem maar altijd aansluitend op het vooraf gedefinieerde einddoel.

html webdesign techniek

Online en offline kanalen in volle bloei

Gefeliciteerd, je professionele website is klaar! Of toch niet? Een website is in onze ogen een doorlopend wijzigend kanaal. Blijf aantrekkelijk voor de bezoeker en zorg dat de website ook na oplevering de aandacht krijgt die hij verdient. Inhoudelijk, technisch maar van tijd tot tijd ook door het aanscherpen van het webdesign. Reserveer daarom vooraf resources, plan die agenda in en blijf de ontwikkeling scherp in de gaten houden. Wij praten er graag over mee.

usability webdesign

Ook eigenwijs genoeg om over de online marketing- en communicatiegrenzen heen te kijken én te stappen? De corporate website, je twitter-account, de linkedin-groep, de Facebook pagina en overige online 'visitekaartjes' komen immers pas écht tot volle bloei wanneer ook de offline-kanalen hetzelfde verhaal vertellen. Je papieren mailings dezelfde uitstraling hebben. Verwijzen naar de (campagne)website. De receptie of showroom je online aanwezigheid onderstrepen.

Factor Tachtig denkt graag mee over je zakelijk webdesign en over de inpassing daarvan binnen een overkoepelend marketingconcept. Waarbij 'online' onze kern vormt maar niet op zichzelf staat. Verrassend, bedrijfsbreed en altijd gericht op resultaat. Factor Tachtig maakt je merk.

op weg naar nieuwe website infographic

Blog en gratis e-book:

E-book factor tachtig

Hersenspinsels die de webprofessionals van Factor Tachtig de moeite waard vinden. Over webdesign, usability, de keuze voor een CMS en hoe om te gaan met de toenemende stroom aan devices en platformen. Doe er je voordeel mee.

Wat Factor Tachtig nog meer doet

diensten factor tachtig

Nieuwsbrief

Elke 80 dagen een update uit Liempde.