Jennifer Government

Auteur: Max Barry
Publicatie: 2014


Hoe ziet onze toekomst er uit volgens jou? Jennifer Government is geen merkwaardig studieboek, maar een merkwaardige roman. Als echte merk liefhebbers zeker het lezen waard, want schrijver Max Barry houdt er wel een heel absurd beeld op na:

Stel je voor…

Een wereld beheerst door Amerikaanse bedrijven. Belasting is illegaal. Je neemt zelfs de naam van het bedrijf waarvoor je werkt aan. Niet dat je een keuze hebt: geen baan betekent geen naam én dus dat je niet mee telt! Publiciteit voor je merk verkrijg je door het plegen van een moord…

In deze wereld is belasting illegaal, heb je als achternaam de naam van het bedrijf waarvoor je werkt, is de politie een beveiligingsfirma, net als de National Rifle Association (NRA), en mag de regering misdaden alleen onderzoeken als ze het slachtoffer een rekening kunnen sturen. Het is werkelijk een paradijs voor aanhangers van de vrije markt, maar een wereld waaraan Hack Nike en Jennifer Government niet graag aan meedoen! Maar wat als je niet terug kunt vallen op politie of overheid – omdat zij ook in het systeem zitten?

“At Adidas, if you quit your job and your replacement wasn’t as competent, they sued you for lost profits.”

Sarcasme en absurditeit wisselen elkaar in hoog tempo af. Je zult jezelf meerdere malen betrappen op een glimlach of zelfs grijns, maar ook absurde gedachten! Wees dus gewaarschuwd: want wat ligt er volgens jou in het verschiet?

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu