Elephant in the Brain

Auteur: Kevin Simler
Publicatie: 2018


Hidden Motives in Everyday Life

In het boek ga je op zoek naar de verborgen drijfveren en motieven achter menselijk gedrag, met de nadruk op zelfbedrog en verborgen agenda’s. 

We hebben de neiging om onze beweegredenen te rationaliseren en presenteren vaak sociale motieven als verklaringen voor ons gedrag, terwijl er in werkelijkheid diepere, vaak egoïstische motieven aan ten grondslag liggen.

En die olifant… Die hebben we allemaal in ons brein. Zo’n grote logge. Zo één die niet makkelijk van zijn pad te brengen is. Eigenlijk ook allemaal sociaal en competitief tegelijkertijd. Onze eigen Olifant zet ook altijd onze eigen belangen voorop, zelfs als je altruïstisch bent. Maar die Olifant bij jou weet toch ook weer fantastisch samen te werken met al die andere olifanten om bijvoorbeeld op de maan terecht te komen als mensheid. Een oerbeest en een oerbrein waarvan we nog niet alles weten, maar wat briljant blijft om over te lezen. Kevin en Robin hebben het in dit boek in 10 onderdelen mooi uitgeschreven. Het lezen waard als je het brein (en neuromarketing) weer een stukje beter wilt begrijpen.

En als relatie van Factor Tachtig mag je dit boek uiteraard ook bij ons lenen, want het staat hier in de boekenkast.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor Tachtig    Menu