Van (bijna) over-de-top-uitgebreid tot super-simpel. We hebben op het gebied van Content Management System (CMS) – waarmee de gebruiker de inhoud van zijn of haar website eenvoudig kan aanmaken, wijzigen of verwijderen – het nodige voorbij zien komen. Diverse systemen, diverse klanten, ieder met een specifieke wens of eis. Wij zijn van mening dat de techniek ondersteunend moet zijn aan jouw ambities en niet andersom!

De zoektocht naar een Content Management Systeem: Magento

De zoektocht naar een Content Management Systeem: Magento
afbeelding

Wil jij echter vooraf inzicht krijgen in bepaalde CMS-en? Periodiek lichten wij op onze blog – in hoofdlijnen – een systeem uit. Bekijken we de voor- en nadelen van open- en closed-source. Nu aan bod: Magento

Wil je een webshop? Of wil je meer controle over jouw huidige webshop? Magento richt zich op de e-commerce en is dé open-source software voor webwinkels. Bekende merken waarvan de webshop op Magento draait, zijn onder andere Nike, TOMS, Men’s Health en Paul Smith.

Magento werd gelanceerd op 31 maart 2008. De community editie werd maar liefst 4 miljoen keer gedownload. Anno 2014 draait een groot gedeelte van alle webshops op Magento en het ziet er naaruit dat Magento nog steeds groei in het vooruitzicht heeft.

De belangrijkste voordelen van Magento

Magento heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere software. Naast een volledige controle over de inhoud, functionaliteit en vindbaarheid van de webshop bestaat er ook een grote (Nederlandse) community voor developers, ondernemers en algemeen support. Dat betekent dat je snel een oplossing vindt in de vorm van extensies of plugins. De veelzijdige functionaliteit, waaronder voorraad, multistores, meerdere talen, valuta, makkelijk switchen tussen templates en ontwerp en het aanmaken van 301-redirects, is ook een pre. Met Magento is bijna alles mogelijk!

https://www.youtube.com/watch?v=BBvsB5PcitQ

De belangrijkste nadelen van Magento

Er zijn ook een paar nadelen. Mits je geen goede Magento hosting en optimalisatie van de installatie hebt, kan de snelheid van Magento tegenvallen. Onderhoud aan de site kost tijd (en vaak ook geld): een goede support of technische partij is een must.

Wanneer kies je voor Magento?

Na het – in vogelvlucht – opsommen van enkele voor- en nadelen kun je misschien zelf al wel antwoord geven op de volgende vraag: is dit hét CMS voor jou? Heb je een grote of kleine shop voor ogen? Zijn mogelijkheden voor facturatie en voorraadbeheer van belang? Magento is niet geschikt voor een hobbyist die besluit om online te gaan verkopen.

Bij het maken van een uiteindelijke keuze hanteert Factor Tachtig slechts één vuistregel. Laat de keuze voor een CMS nooit het uitgangspunt zijn bij de ontwikkeling van een nieuwe website! Wij denken graag met je mee.

Lees ook wat WordPress of Joomla jou te bieden hebben!

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor

    Menu