Als merkmakers ontmoeten we regelmatig andere merkmakers. Op kantoor, on the move of zomaar in de kroeg. Niet zelden leidt dit tot inspiratie, kennis en ideeën. Die we vervolgens graag met jou delen.

Merkmakers aan het woord: Ons Brabant Fietst!

Merkmakers aan het woord: Ons Brabant Fietst! 1|Merkmakers aan het woord: Ons Brabant Fietst!
afbeelding

Zo kwam Ewoud Vink op ons (fiets)pad. Hij weet zijn rol als beleidsmedewerker mobiliteit bij Provincie Noord-Brabant prima te combineren met zijn liefde voor fietsen. Merkdenken met een hart! Samen hebben we Ons Brabant Fietst, hét vertrekpunt voor alle informatie over fietsen in Brabant, uitgerold.

Een opdracht op het lijf geschreven. Wij hebben namelijk een zwak voor alles wat met fietsen te maken heeft. Nog niet zo lang geleden stortten wij ons vol overgave in de (retro)fietswereld en maakten wij no-nonsence racemonsters onder de noemer: Moosach Bikes. Iedere fiets die wij hebben gemaakt, rolden als ware paradepaardjes onze werkplaats uit. Moosach Bikes verwierf (inter)nationale faam. Voor ons een marketing- en communicatiespeeltuin in optima forma. Moosach Bikes is inmiddels tot een einde gekomen. Maar we snáppen fietsfanaten als Ewoud nog steeds dondersgoed.

Ewoud aan het woord

“Wil je meewerken aan ons inspiratieplatform?” Een uitnodiging die fijn is om te krijgen. Tegelijkertijd een uitdaging die mijn onderbuik laat kriebelen. Een gastblog schrijven is nieuw voor mij. Het past wel prima in de lijn van het ontdekken van nieuwe dingen de laatste maanden voor Ons Brabant Fietst. De vertaling van dit initiatief in een digitaal concept heeft mijn blikveld verbreed. En mijn activiteiten op sociale media zijn sterk toegenomen. In een tijd dat mijn kinderen opgroeien met smartphones en tablets. En deze eenvoudig weten te bedienen. Terwijl ik pas op mijn 24e voor het eerst een mail verstuurde. Maar ik dwaal af.

Fietsavonturen in overvloed

Welk merk of welke lifestyle inspireert jou? Dat is fietsen! Fietsen geeft mij een heerlijk gevoel van vrijheid. Een gevoel van genieten van wat natuur en cultuur mij te bieden heeft. Deze ochtend nog op weg naar kantoor toen ik voor mij de volle lichtgele maan zag in de eerste diep oranje zonnestralen. Dit weekend toen ik midden op de weg even een ree zag staan, die daarna snel wegsprong in het hoge maïsveld.

Maar zeker ook de afgelopen weken op fietsvakantie met vrouw en kinderen. In een glooiende landschap met druivenranken, olijfbomen en zonnebloemvelden. Geuren van lavendel en anijs. Oude romeinse theaters. Wijndorpjes tegen de rotsen aan geplakt. Middeleeuwse burchten op de heuveltoppen. En altijd met zicht op die indrukwekkende kale berg van de Provence.

Gastblog over Ons Brabant Fietst van Ewoud Vink

Van ontspanning naar inspanning

Bij het ontspannen op de fiets hoort voor mij ook het inspannen op de fiets. Met een groepje wielrenners buffelen tegen de wind in, over de Maasdijk. Diep gaan op de beboste heuvels in het Rijk van Nijmegen. Of je bovenbenen voelen branden op de Alpencols boven de boomgrens. Dit gaat prima samen met een koel drankje op een zonnig terras.

Het genieten van het bereiken van de top met schitterende uitzichten. Het kletsen over een strafschop in het voetbal, een ontsnapping in een Touretappe. Of over andere belangrijke (bij)zaken in het leven. Eenmaal thuis is het leuk om je fietsavonturen op Strava te zetten: noem het “het Facebook voor fietsers”. Kijken wat je fietsmaten hebben uitgespookt en onder de indruk raken van de prestaties van Laurens ten Dam.

Beleef Brabant op de fiets

Fietsen is een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven. Het geeft mij de nodige beweging, houdt mij fit, brengt me op nieuwe ideeën en maakt mijn hoofd op gezette tijden ook weer leeg. In mijn werk op het gebied van verkeer en mobiliteit houd ik mij ook graag bezig met de fiets als vervoerwijze: voor een aantrekkelijk en bereikbaar Brabant. Vanuit een gezamenlijk geloof en enthousiasme is eind 2012 ‘Ons Brabant Fietst’ ontstaan. Met een toenemend aantal personen en activiteiten groeit dit platform verder. De samenwerking die hieruit ontstaat werkt inspirerend voor mij. Net als het fietsen. Deze momenten koester ik graag. Bij voorkeur met de wind in mijn haar en de zon op mijn huid, onderweg naar het volgende avontuur…”

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor

    Menu