De dankpagina achter een formulier. Waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde pagina van de hele website. Terwijl die juist een hoge attentiewaarde heeft: de bezoeker heeft zojuist aangegeven contact te willen en is benieuwd naar uw respons. Wij geven u een aantal tips.

“Bedankt en tot ziens”

"Bedankt en tot ziens"|"Bedankt en tot ziens" 1
afbeelding

“Beste mevrouw Van de Wiel”

Personaliseer waar mogelijk de dankpagina om de aandacht vast te houden. Geef de mogelijkheid om net ingevulde gegevens naar zichzelf te mailen. Die mail bevat dan gemakshalve ook een link naar die beurs waar u volgende maand aanwezig bent. Houd deze informatie ‘vers‘.

“Lees ook eens iets over…”

U heeft bepaalde informatie of producten die u onder de aandacht wilt brengen. De dank-je-wel-pagina is hiervoor een perfecte oplossing. Vergelijk het met een ‘PS’ onderaan een brief. Heeft u een online winkel? Cross-sell en up-sell bieden u ook hier mogelijkheden. Denk aan aanvullende services die de bezoeker later kan gebruiken of biedt de mogelijkheid accessoires voor zijn zojuist bestelde product aan een shopping-wishlist toe te voegen.

“Wanneer krijg ik antwoord?”

Verwachtingsmanagement is belangrijk. Ook hier. Zorg dat bezoekers van uw website weten wanneer u gaat reageren. Houdt het reëel, maar zorg wel voor een reactie binnen een beperkte tijd. Internet is een snel medium met bijbehorende verwachtingen.

“U heeft een vraag over…”

FAQ’s leveren misschien niet direct omzet op, maar bieden wel een snellere service. Plaats een link naar deze veelgestelde vragen op uw dankpagina. Misschien heeft uw bezoeker de FAQ’s niet gezien en is dit een reden om toch even die ene vraag op te zoeken in plaats van de telefoon te pakken. De klant is hiermee sneller geholpen. Bijkomend voordeel: het is voor deze bezoeker duidelijk waar hij in het vervolg snel antwoord op zijn vragen krijgt.

Moeilijk?

Al deze tips zijn absoluut geen rocket-sience. Gewoon een kwestie van logisch nadenken. Breng uw verkoopproces in kaart en combineer dat vervolgens met de mogelijkheden van internet.

Factor Tachtig denkt graag met u mee over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Factor

    Menu