Gebruiksvriendelijk webdesign

Klant: Diagnovum

Goed voorbereid op weg naar de prikpost

Bij Diagnovum kun je terecht voor bloedafname en andere onderzoeken. Patiënten worden dagelijks naar een van de vele prikposten doorverwezen door een huisarts, de trombosedienst, een verloskundige of een specialist van het ziekenhuis. Met locaties in een groot deel van Noord-Brabant en Zeeland is Diagnovum een grote regionale speler. Maar hoe help je die patiënt zich vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden op een bezoek? En waar kan de zorgverlener op zijn of haar beurt informatie snel vinden?

Een nieuwe naam, een nieuwe website

Een uitbreiding van de regio betekende een nieuwe naam en uitstraling. En dat betekende óók een verse website in een bijbehorende nieuwe look & feel. Tijd om vanaf de basis op te zoek te gaan de meest optimale insteek!

De patiënt centraal

Diagnovum bedient twee belangrijke doelgroepen. De patiënt en de zorgverlener. Voor beide moest een passende plek ingeruimd worden op de website. Na de doelgroep-analyse en eerste schetsen in een functionele vormgeving stond het al snel vast; de patiënt moest centraal staan. Het primaire doel; de patiënt in staat stellen om snel een prikpost te vinden. En hem of haar daarbij van alle essentiële informatie te voorzien die nodig is om goed voorbereid naar een afspraak te gaan.

Onze expertise

Samen met het team van Diagnovum en de technische partner hebben wij onze expertise op het gebied van usability en design ingezet om de klant – de patiënt én de zorgverlener – online zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Maar we hebben ook gekeken hoe we de druk op het klantcontactcentrum van Diagnovum kunnen verlichten door de juiste informatie online op de juiste plek aan te bieden. Waardoor Diagnovum medewerkers weer tijd over hebben voor de belangrijke vragen. Win-win.

Gratis stappenplan voor een nieuwe website

Toe aan een nieuwe website die perfect past bij je merk? Begin bij het begin en laat ons je op weg helpen met ons stappenplan.

Download stappenplan

Meer weten?

Brainstormen? Plannen delen? Vragen? Contact: Robert


Robert van de Wiel

Designer

+31 (0)40 7470161

    Menu